Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Γερμανία.

Γερμανοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα έπεσαν θύμα χάκερ και είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να δημοσιεύονται. μεταξύ αυτών είναι στοιχεία πιστωτικών καρτών και αριθμοί κινητών τηλεφώνων.

Μεταξύ των θυμάτων της κυβερνοεπίθεσης είναι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τα προσωπικά δεδομένα της οποία ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. «Υπάρχει διψήφιος αριθμός επιθέσεων οι οποίες ήταν πολύ επιτυχείς και ήταν δυνατό να μπορούν σε λογαριασμούς και να ανακτήσουν δεδομένα και έγγραφα όπως είναι τα αντίγραφα ταυτοτήτων.

Με αυτήν την ενέργεια και άλλα στοιχεία εκλάπησαν όπως ονόματα και επώνυμα, αλλά και αριθμοί κινητών τηλεφώνων» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας. Στο στόχαστρο μπήκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς και των Πρασίνων, του FDP και του αριστερού κόμματος Die Linke- περιλαμβανομένου του Ντίτμαρ Μπαρτς, επικεφαλής της ομάδας του στην Κάτω Βουλή.

«Σίγουρα κάποιος θα σκεφτεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχωρίσεις την επίσημη από την προσωπική επικοινωνία. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Έχει να κάνει ακόμα και με προσωπικές συζητήσεις με τα μέλη της οικογένειας κάποιου βουλευτή ή με κάποιο δημοσιογράφο, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μπορούσαμε να διαχωρίσουμε την επίσημη από την προσωπική επικοινωνία» δήλωσε ο βουλευτής του CDU, Πάτρικ Ζένσμπουργκ.

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η πραγματική έκταση της ζημιάς που έχει προκληθεί από τη διαρροή, ωστόσο η υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ, έκανε λόγο για «σοβαρή επίθεση», σχολιάζοντας πως οι δράστες θέλουν να πλήξουν την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και τους θεσμούς.